2011. június 30., csütörtök

Videcz Ferenc: Tucatversek - Jelenlegi ára: 1 190 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! TucatversekA könyv listaára: 1400 Ft. Leírás:
Völgységünk tenyerén született ékkő, kicsi város, / Mint kagylóban a gyöngy, úgy nősz, gyarapodsz örömünkre. / Példáján sok tisztes elődnek szorgos a néped... / Megsimogatlak, hozzám bújsz titkos szeretőként/ Mind, ami érték bennem, lásd, néked fölajánlom, / Völgységünk tenyerén született ékkő, kicsi város. (Bonyhád dicsérete) Ezeket a sorokat nem valamely 18. századi ismeretlen poéta, hanem egy bonyhádi tanárember írta, aki nem mellesleg a kortárs magyar vadászirodalom kiválósága is. Videcz Ferenc verseit olvasva az embernek az az érzése támad, hogy talán Orczy Lőrinc, Virág Benedek vagy maga Berzsenyi lépked ott a szekszárdi dombok alatt. Akik ismerik, azt mesélik róla, hogy jobban szeret félrevonulni a hangos vadásztársaságban, s amíg a fiatalok ricsajoznak, ő csak az írógépet veri. Ihletője a férfias szemlélődés, a baráti együttlét meghittségével fölszentelt csönd. Ilyenkor hallani, hogy az alkonyi csöndben bükkfa tüzétől/ Hogy fecseg egyre vidámabb kedvvel a bő, teli bogrács. (Üzenet, Kerék Imrének) Persze látja, hallja, mi zajlik körülötte. Nem félrevonuló remete, hanem aktív tanárként kora minden betegségének tünetét gondosan szemügyre veszi. Bűzlő mocsárként terped szajha módra, / S anyáz, kurváz a püffedt öntudat. (Kontraevolúció) Szinte döbbenetes az a nemes rendíthetetlenség, amellyel egyszerűen ignorálja a modernizmus egész kelléktárát, s valamiféle berzsenyisen veretes klasszicizmussal, a parasztember ősidőkből örökölt mozdulataival helyezi a szavakat oda, ahová éppenséggel illenek. Szellemi maszturbálók közt nevemet ne kutassad! / Én ha az írás fűt más örömét keresem... / Szellemi végtermék s nem anyagcsere híg szüleménye/ Nálam a vers vagy a könyv, melynek az ember örül. (Szellemiek)ISBN: 963-9498-47-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 190 Ft

Az aukció vége: 2011-07-04 16:30
. Videcz Ferenc: Tucatversek - Jelenlegi ára: 1 190 Ft